Zabouchnuté dveře lze otevřít i bez zámečníka. Ušetříte hodně peněz za práci

Když si zabouchnete dveře, nemusíte hned volat zámečníka nebo hasiče. Vyzkoušejte pár osvědčených triků, které v mnoha případech zoufalcům stojícím bez klíčů za zabouchnutými dveřmi pomohly. V případě, že potřebujete otevřít rychle, vaří se vám něco na sporáku, máte doma děti, si rozhodně na Bonda nehrajte a rychle vytočte 150.

Platební karty pro starší tipy dveří

Pokud máte klasické staré dveře bez bezpečnostních prvků, vytáhněte z peněženky platební kartu nebo možná raději nějakou členskou kartu, třeba do obchodu. Kartu vložte mezi dveře a zárubně v oblasti nad zámkem. Opatrně posouvejte níže, až narazíte na střelku zámku. Nyní musíte dostatečně silně, přesto opatrně na střelku opakovaně zatlačit. Když se vám zadaří, vytlačíte ji ze zámku ven a dveře se otevřou. Někdy je třeba před použitím kartu ohnout, proto vyberte nějakou, jejíž možné zničení vás nebude až tak mrzet.

Starý dobrý drátek

Rovný tenký drát zatlačte do mezery mezi dveřmi a zárubní a hýbejte s ním tak dlouho, dokud nezachytíte západku. Tu pak vytáhnete ven, a tak odemknete dveře.

Odvrtejte zámek

Pokud vám nevadí, že zámek zničíte, tak ho stačí odvrtat. Ideálně použijte vrtáky o menších průměrech. V případě klasického zámku i tak ušetříte, příjezd zámečníka by vyšel dráž.

Foto: Shutterstock

Jak se na možnost zabouchnutí dveří připravit?

Mějte u někoho důvěryhodného poblíž, nejlépe někoho z rodiny, schovaný náhradní klíč. Vždycky odkládejte klíče na stejné místo v domě a vždy si je dávejte do stejné kapsy na oděvu nebo na batohu, když odcházíte. Hodně pomáhají také karabiny nebo klíčenky.

Tip, který málokdo zná. Kontaktujte pojišťovnu

Než abyste volali zámečníka, vyzkoušejte zavolat na pojišťovnu. Je dost možné, že máte nárok na využití asistenční služby, která přijede zadarmo. Na rozdíl od zámečníka.

Foto: Shutterstock, zdroj: Bydlemebezpecne, Priveskynaklice, Popularmechanics