Nechcete už mít nevzhledné stopy lepidla na zavařeninách? Pokud používáte sklenice s nálepkami, určitě víte, že to není jednoduché. My vám ale přinášíme jednoduché rady, jak se polepů i lepidla rychle zbavit.
Proč nevyhazovat sklenice od surovin
Ve skleněných nádobách můžeme v obchodě koupit řadu surovin. Ať už je to majonéza nebo kyselé okurky, po jejich zpracování nevyhazujte sklenice, ve kterých jste je pořídili. Ty totiž můžete skvěle využít i v domácnosti. A to nejen na zavařování, ale také na uskladnění potravin pro převoz nebo jako dekoraci.
Zavařovací sklenice se pyšní skvělým těsněním, a tak se na ně můžete spolehnout i při delší cestě. Což se naopak nedá říct o plastových dózách. Pro převoz polévky nebo omáčky je zavařovačka prostě ideální.
Jak odstranit nevzhledné etikety?
Používat sklenice od omáček a dalších potravin je velmi šikovné. Především proto, že je získáte prakticky zadarmo. Jedinou vadu představují nalepené etikety, které jaksi hyzdí jejich vzhled. Těch se ale naštěstí můžeme lehce zbavit.
Sklenice jednoduše ponořte do horké vody. Připravte si ji například ve velkém hrnci nebo použijte dřez na nádobí. Po deseti minutách nezbyde po etiketách na zavařovačkách ani památky.
Snadno a rychle se zbavíte i zbylého lepidla
Když se vám podaří odstranit papírové etikety, často na sklenici zbyde ještě lepidlo. To ale vodou tak snadno nesmyjete. Povolejte na pomoc olej! Nahřáté sklenice z teplé vody dočistěte utěrkou s pár kapkami oleje. Pak už ji jen umyjte saponátem od mastnoty a je hotovo.
Zavařovací sklenice využijete na desítky způsobů, proto jje zbytečně nevyhazujte. Během chvilky nich odstraníte etikety i lepidlo. zavařovačky pak budou jako nové.
Foto: Shutterstock, zdroj: Loctiteproducts, Familyhandyman