Obyčejnou sůl má ve své kuchyni snad každý. Bez soli bychom nemohli dobře dochucovat pokrmy a navíc je důležitá i pro správné fungování organismu. Člověk citlivý na negativní energii v okolí může sůl využít i jiným způsobem. Pokud se na nějakém místě, například u vás doma, necítíte úplně nejlépe, může vám pomoci sklenice s vodou a solí. Na negativní energie tato kombinace funguje jako repelent.
Kombinace vody se solí není novinkou
Možná už jste někdy na návštěvě u svých známých na podobný úkaz narazili. Na první pohled ledabyle odložená sklenice s vodou někde v rohu místnosti. Pravděpodobně se ale nejedná o zapomenutý nepořádek. Obyvatelé domu jsou také senzibilní na energetické výkyvy svého okolí. Ve sklenicích se proto nachází zaručená kombinace, která spolehlivě obnoví energetickou rovnováhu, voda, sůl a ocet.
Jak na to?
Pokud jste odhodláni tuto metodu vyzkoušet, poradíme vám jak si připravit zmíněný roztok. Potřebujeme pouze dostatečně velikou sklenici, kterou naplníme s poloviny vodou, dolijeme octem a přidáme lžíci kuchyňské soli. Soli musí být dostatečné množství, jelikož se nesmí úplně rozpustit. Pro zlepšení účinnosti celého roztoku můžete obyčejnou sůl nahradit mořskou. Úplně nejvhodnější volba je růžová himalájská sůl, která má obrovský energetický potenciál.
Je potřeba mít na paměti, že každá místnost potřebuje svou vlastní sklenici s čistícím roztokem. Po 24 hodinách zkontrolujeme, zda sůl nevyplavala na povrch. Pokud ano, znamená to, že do sebe absorbovala negativní energii a je potřeba nový roztok. Celý proces opakujte tak dlouho, dokud sůl nepřestane stoupat k hladině. Až se tak stane, znamená to, že je místnost energeticky stabilní a vyčištěná.
Kombinace soli a octa pomáhá i jinak
Sůl a ocet je možné použít i k jiným než energetickým účelům. Samotný ocet dokáže skvěle vytahovat zápachy. Kombinace ředidla a soli zase navrátí zašlé vaně dávný lesk. Pokud se vám někdy stalo, že vám pánev při smažení začala hořet, vzniklý plamen snadno uhasíte hrstí soli vhozenou do plamenů.
Foto: Shutterstock, zdroj: mashed, makaan