Čistá trouba je základem každé kuchyně. Postupem času se v ní však začínají usazovat mastnoty a zbytky jídla. Ty nejenže způsobují nepříjemný zápach, ale také znehodnocují pokrmy a ovzduší vaší domácnosti. Abyste se vyhnuli problémům, nemusíte však každý týden zařízení drhnout od rána do večera. Skvěle vám postačí tento snadný trik s igelitovými sáčky.
Mastné skvrny a nečistoty mohou ohrozit chuť vašich pokrmů
Pokud jste si všimli, že se ve vaší troubě hromadí zaschlé zbytky jídla, mastnota a další nečistoty, rozhodně neotálejte. Kromě nepříjemného zápachu totiž tyto nedostatky snižují kvalitu jídla a zanáší vzduch v kuchyni. Velmi snadno vám v tomto případě pomůže trik s igelitovými sáčky, které zlepšují účinnost čisticího prostředku a pomohou vám docílit úžasných výsledků.
Jednoduchý trik s igelitovými sáčky vám ušetří mnoho práce
Začněte tím, že po stěnách trouby rozetřete váš oblíbený čisticí roztok. Pokud chcete, můžete vsadit na směs jedlé sody a vody, kterou stačí aplikovat jako pastu. Ta mimo jiné působí přirozeně a často lépe, než komerční výrobky. Jakmile budete připraveni, celý vnitřek zakryjte igelitovým sáčky nebo potravinářskou fólií (sáčky můžete rozstříhat, aby se vám s nimi lépe pracovalo). Připravený „obal“ nechte působit alespoň dvě hodiny, nebo ještě lépe přes noc.
Po uplynutí stanovené doby všechen igelit odstraňte a celý vnitřek trouby otřete vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Veškeré nečistoty záhy zmizí a zanechají za sebou pouze blýskavý povrch. Sáčky totiž fungují jako bariéra, která zabraňuje vysychání čisticího prostředku a zlepšuje jeho účinnost. Díky tomuto jednoduchému triku si tak ušetříte mnoho práce a získáte lepší výsledky, než kdybyste nečistoty zdlouhavé hodiny drhnuli.
Foto: Shutterstock, zdroj: diyjoy, ovenu