Myslíme si, že jsme mnohem mnohem chytřejší než naši předkové, ale když dojde na uchování …
Jak ze zavařovacích sklenic snadno odstranit nálepky, aby po nich nezůstalo lepidlo
Nechcete už mít nevzhledné stopy lepidla na zavařeninách? Pokud používáte sklenice s nálepkami, určitě víte, …
Zavařování v myčce nádobí je stále oblíbenější. Je totiž mnohem pohodlnější
Myčka na nádobí je nedílnou součástí téměř každé domácnosti, která šetří práci a je šetrná …
Jednoduchý trik, díky kterému zavařovací sklenice nebudou smrdět
Pokud se chystáte v létě zavařovat svoji úrodu jablek, třešní, švestek nebo meruněk, případně zavařovací sklenice …
Neotřelý, ale účinný způsob skladování zeleniny. Čerstvá vydrží i dva roky
Špatné skladování zeleniny způsobí její extrémně rychlou degradaci. Jistě se vám už někdy stalo, že …
Skladujte maso bez mrazáku a lednice. Vydrží i několik měsíců
Maso je nedílnou součástí lidského jídelníčku. Pro mnoho z nás je téměř nemyslitelné nemít alespoň …
Bleskový způsob sterilizace sklenic na zavařování
Správně zavařené potraviny mohou vydržet i několik let bez sebemenšího poškození. Kromě samotného průběhu zavařování …
Uchovejte rajčata tak, aby i po 2 letech chutnala jako čerstvá. Speciální způsob skladování bez vody a soli
Možná vám na zahradě právě dozrávají desítky rajčat a vy už je nemůžete ani vidět. …
Jednoduchý a účinný způsob nakládání okurek v sáčku. Hotové jsou už za pár hodin
Nakládané okurky jsou oblíbeným pokrmem mnoha Čechů a několik z nás si je dopřává i v zahraničí na dovolené. V dnešní době se setkáme se stále vylepšujícími se recepty na nakládané okurky, které jsou připravovány v sáčcích a práce je hotova za několik hodin. A co víc, není okolo nich žádná tekutina. Jak je to možné a jak je takto chutně připravit?