Všichni už jsme se asi setkali s tupým nožem. Kromě toho, že nám to napne nervy, …
Ušetřete za energie při vaření
Snažíte se snížit spotřebu energií, které za poslední dobu výrazně zdražily? Pokud už si nevíte …
Jak na chuťově nejlepší vepřové maso. Takhle ho dělaly naše babičky
Vepřové maso patří k české kuchyni od nepaměti. Existuje nepřeberné množství receptů, které dokazují, že …
Připálená pánev bude díky jednoduchému zásahu jako nová
Připálit pánev při vaření není nijak složité. Stačí chvilka nepozornosti a neštěstí, kouř a zápach …
Nedávejte utěrku na dvířka od trouby
Děláme to asi občas všichni. Místo toho, abychom utěrku umístili na háček, raději ji přeloženou …
Špatným použitím pečicího papíru můžete hodně pokazit
Pečicí papír používá majoritní většina kulinářů po celém světě. Tento pomocník zajistí, že se pečené …
Šéfkuchař prozradil trik, který je potřeba udělat, aby si fazolky zachovaly svou zelenou barvu a šťavnatost
Zelené fazolky patří mezi výborné kulinářské suroviny. Šťavnaté lusky jsou skvělou přílohou k mnoha druhům …
Nejlepší lék na podzimní nachlazení. Staročeská česnečka vás z toho dostane
Česnečka, nebo také oukrop, je po generace známý recept na chutnou polévku. Vaří se na …
Novým trendem je vaření v myčce
Ruku na srdce. Vaření v myčce pravděpodobně mnoho z nás nikdy nenapadlo. Poslední dobou se …
Znáte kuchyňský trojúhelník? Usnadní, ale i zpříjemní práci v kuchyni
V kuchyni nejen připravujeme každá den jídlo, ale často zde dochází i k setkávání celé rodiny. …
Lahodná zelenina, ale i krásná okrasná rostlina. Artyčok jak ho neznáte. Navíc s pozitivními účinky na zdraví
Artyčoky nejsou zatím v Česku příliš rozšířené. Přitom nabízejí lahodnou chuť, a navíc jsou prospěšné pro …