Používáte ke smažení teflonové nádobí? Tyto nepřilnavé pánve jsou sice šikovné, při vysoké teplotě ale …
Jak správně použít pečicí papír, abyste si práci zjednodušili
Pečicí papír je v mnoha případech kulinářské výroby naprostou alfou a omegou. Usnadňuje pečení, omezuje …
Potraviny v lednici nikdy neskladujte těmito způsoby
Skladujete správně potraviny v lednici? Některé prohřešky mohou značně uspíšit jejich zkázu. Jaké chyby děláme nejčastěji? …
Kdo vylévá olej do odpadu, zadělává si na velké problémy. Může se to hodně prodražit
Otevřete si plechovku s tuňákem a přebytečné množství oleje vylejete přímo do dřezu? To je velká …
Nejlepší a nezničitelné bylinky do truhlíku. Jak je dát správně dohromady
Chtěli byste si i vy pěstovat čerstvé domácí bylinky, které stačí jen utrhnout a přidat …
Výběr pánve není jen tak. V potaz je třeba vzít i zdravotní rizika
Kvalitní nádobí z vhodného materiálu má vliv nejen na výslednou chuť jídla, na průběh přípravy pokrmů, …
Spotřeba energie závisí i na barvě hrnců, ve kterých vaříte. Máte tu správnou?
Kdo by v dnešní době nechtěl ušetřit. Abyste snížili spotřebu energií, nemusíte hned dělat razantní změny. …
Mouku po obalování masa nevyhazujte. Ještě vám dobře poslouží
Smažení v trojobalu je jedna z populárních úprav jídel. Odhadnout množství mouky, strouhanky a vajíčka …
Nahraďte drahé máslo při pečení
Kvalitní máslo nepatří mezi nejlevnější kulinářské komodity. Navíc v dnešní době potravinových alergií je potřeba …
Většina Čechů neumí ohřát párky správně a připravují se tak o skvělou chuť
Možná jste si mysleli, že ohřát párky není nic složitého. Stačí je propíchat vidličkou, vložit …
Jak zajistit, aby vám už nikdy nepřetekla voda z hrnce
Vaření je předností každé hospodyně, ale jakmile začne voda nebo mléko v hrnci vřít, může …