Ohřejte si řízek v mikrovlnce tak, aby chutnal jako nově usmažený

Řízky si jednou za čas dopřeje na oběd či večeři každý. Mnohdy se ale stává, že vám jich plno zbyde na další dny. V takovém případě již po ohřátí nebývají tak chutné, jako když jste si je usmažili. Naštěstí však existuje skvělý způsob, jak je učiníte opět křupavými. 

Křupavý řízek z mikrovlnky 

Ačkoli není nejlepší zbylé řízky ohřívat v mikrovlnce, díky tomuto způsobu budou opět krásně křupavé. Stačí když je vožíte do zařízení na savém podkladu a poté spustit vhodný program. Nikdy na ně však nepokládejte poklop, neboť by v opačném případě vlhkost z masa rozmočila strouhanku. Vy byste si pak na nich příliš nepochutnali. Pod řízky se také vyplatí dát kousek másla, které se při ohřívání rozteče a začne prskat. Tím zajistí, že bude strouhanka opět krásně křehká a chutná. 

Pomůže vám také trouba 

Dobrým způsobem, jak ohřát řízky z předchozích dnů, je také použití trouby. Jednoduše položte na rošt v zařízení alobal, předehřejte jej a přidejte řízky (na strouhanku položte kousek másla nebo sádla). Zahřívejte ideálně na 200 stupňů po dobu cca 10 minut a stejně jako v předchozím případě budou opět krásně křupavé a lahodné. 

Dejte si však pozor, protože trouba může řízky příliš vysušovat. Aby maso zůstalo šťavnaté, nakrájejte jej na menší sousta a ta poté zahřívejte cca 15 minut. Tímto způsobem budou nejen krásně křupavá, ale také plná chuti. Výsledný pokrm sice nemusí vypadat esteticky nejlépe, ale bude skoro tak dobrý, jako když jste si jej připravili. 

Foto: Shutterstock

Další možností je pánvička 

Další osvědčenou možností je pánvička. I ta vám může pomoci dokonale ohřát řízek, aby byl křupavý a šťavnatý. V tomto případě si na ní rozehřejte menší vrstvu oleje a nechte jej smažit zhruba jednu minutu. Strouhanka opět získá svou prvotní struktura a bude krásně křupavá. 

Foto: Freepik, zdroj: TasteofHome, TheKitchn