Pro některé z nás jsou zavařovací sklenice věčným problémem. My, jako ženy, nemáme takovou sílu, abychom je mohly v pohodě a rychle otevřít. Pak na takovou práci voláme svůj protějšek. A v horším případě se snažíme klepnout víčko o futra. Ale tato varianta otevření sklenice může být nebezpečná. Může se totiž stát, že takto odlomíme kousek skla, který zůstane ve sklenici. Vyzkoušela jsem však trik, o který se s vámi podělím. A na zavařovací sklenice skvěle funguje.
Zázrak jménem izolační páska
Uchovávání potravin v zavařovacích sklenicích patří mezi nejjednodušší způsob uchovávání potravin. Tím, že jsou sklenice zavařování, zabraňuje se tím pronikání patogenů, které by jinak způsobily rychlou kazivost.
Na tenhle způsob otevírání zavařovacích sklenic vám stačí pouze izolační páska, kterou zakoupíte v obchodech, specializujících se na kutilství. Připravte si tedy izolační pásku a nůžky. Dále jednoduše ustřihněte kousek pásky. Dále ho přilepte na víčko a tím budete mít připravenou část, za kterou budete tahat. Nyní už jen stačí táhnout izolační páskou a druhou rukou zatlačit na sklenici. Postupně se tlakem otevře víčko a vy můžete servírovat kompot.
Další triky pro otevírání
Tento trik znají určitě i naše babičky. Vezměte si trochu horké vody a přelijte opatrně víčko horkou vodou. Rozdílné teploty (směs uvnitř sklenice je studená) způsobí uvolnění víčka a otevření bude jednodušší.
Jako další trik, které zná snad každý, je obmotání utěrky nebo hadříku kolem víčka. Když obmotáte utěrku kolem víčka, nekloužou vám ruce a zavařovací sklenice se vám lépe otevře. Zajímavým nápadem je také lehké poklepání na dno sklenice. Tak vytvoříte rázovou vlnu, která má tendenci uvolnit kovový závit víčka.
Na trhu jsou různé moderní věci a doba jde dopředu. A už také existuje speciální silikonový otvírák na zavařovací sklenice. Takže pokud nezabere ani jeden trik, můžete si koupit právě takový otvírák a provedete jednoduše otevírání zavařovacích sklenic.
Foto: Shutterstock, zdroj: TheHappyGardeningLife, TasteofHome