Mikrovlnnou troubu má doma pravděpodobně každý. Tento užitečný spotřebič vám však kromě ohřátí již vychladlého jídla dokáže pomoci i dalšími způsoby. Skvěle se například osvědčil při přípravě rychlých dobrot k filmu nebo například loupání zeleniny a ovoce. Stačí ho správně použít a otevřete si dveře k mnoha novým možnostem.
Příprava kávy a loupání zeleniny
Velmi dobře se mikrovlnná trouba osvědčila při ohřívání kávy, a to zejména pokud nemáte po ruce kávovar nebo rychlovarnou konvici. V takovém případě stačí postupovat následovně: vezměte si uzavíratelnou sklenici a naplňte ji mlékem (pozor, že se nesmí jednat o žádný jiný materiál než sklo). Obsah trochu promíchejte a poté ji nechte zhruba půl hodiny zahřívat. Do připraveného nápoje stačí přidat dvě lžičky rozpustné kávy a řádně ho zamíchat.
Mikrovlnka vám dokáže pomoci také při loupání některých druhů zeleniny. Například česnek a cibule představují v kuchyni často problém, který dokáže potrápit i toho nejzkušenějšího kuchaře. Abyste si tuto činnost usnadnili, stačí ingredience vložit na 15 vteřin do přístroje a nechat ho zapnutý na plný výkon. Slupka se začne sama od sebe odlupovat a vy ji tak budete moci velmi snadno sundat dolů.
Něco dobrého na zub
Pokud vás honí mlsná nebo si jednoduše chcete připravit něco dobrého na zub, ale nechce se vám vařit, mikrovlnná trouba vás opět nenechá ve štychu. Nakrájejte si trochu brambor na tenké plátky, ty promíchejte v oleji, soli a koření, a poté je vyskládejte na pečící papír. Nechte zeleninu v přístroji ohřívat z obou stran zhruba tři minuty, přičemž pravidelně kontrolujte, zda se nepřipalují, a nakonec podávejte s vaší oblíbenou omáčkou.
Foto: Shutterstock, zdroj: Food52